Belföld

Csütörtökig zivatarveszély az egész országban

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
A fő veszélyforrást a villámlás jelenti, de eshet jég és a szél is felerősödhet.

Kedden reggel helyenként, főleg a Nyugat-Dunántúlon lehet eső, a késő délelőtti óráktól kezdve pedig már szinte mindenütt van esély záporra, zivatarra. Estére a gomolyfelhők összesnek, a csapadék is  megszűnik. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet napközben 13-17, késő este 3-fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre, szerdára és csütörtökre elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt az egész országra. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, Azt írták, napközben a gyorsan növekedésnek induló gomolyfelhőkből a záporok mellett előbb valószínűleg az Alföldön, majd máshol is kialakulnak zivatarok, intenzív csapadék (egy-egy helyen rövid idő alatt 20 milliméter körüli mennyiség), szélerősödés, néhol jégeső várható.

 

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de előfordulhat zápor, zivatar, a délnyugati, déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. Hajnalban 0 és +6, délután 14 és 19 fok várható. Az átmenetileg enyhébb idő után csütörtökön újabb markáns hidegfront éri el térségünket, és jelentős lehűlést hoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik