Belföld

15 milliót ajánlott a menyének egy nagypapa, ha lemond a gyermekeiről

Hatósági eljárásban lévő vesztegetés miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 62 éves férfi ellen, mert 15 millió forintot ajánlott a menyének a gyermekfelügyeleti jogért.

Az apa 2019 márciusában vonult börtönbe, majd az anya novemberben két gyermekével együtt elköltözött a közös otthonból, amit a nagyszülők sérelmeztek, mivel ők szerették volna nevelni a gyermekeket.

A nagymama november végén a nagyszülői kapcsolattartás szabályozása iránt kérelmet terjesztett elő, amelyben minden héten 2 napra, minden második hétvégére, illetve az iskolai szünetek időtartamának felére kérte a kapcsolattartás jogának biztosítását.

Ugyanezen a napon az édesapa képviseletében eljáró ügyvéd is kérelmet terjesztett elő a szülői felügyeleti jog szabályozása és kapcsolattartás körében, kérve a közös szülői felügyelet megállapítását azzal, hogy a gyermekek tartózkodási helyeként az apai nagyszülők lakóhelyét jelöljék meg.

Másodlagosan azt kérte, hogy a gyámügyi hatóság a szülők felügyeleti jogát szüneteltesse és nevezze ki gyámul a nagymamát, harmadlagosan pedig azt, hogy a hatóság biztosítsa az apai nagyszülők részére a kapcsolattartást a nagymama által előterjesztett kérelemnek megfelelően.

A kérelmek alapján közigazgatási hatósági eljárás indult, amelyről a hatóság értesítést, valamint 2019 december 18-ra szóló idézést bocsátott ki az anya és a nagymama részére. 2019 december elején, a nagymama telefonon találkozót kért a menyétől. A másnapi találkozón a nagypapa 15 millió forintot ígért az anyának azért, hogy a megindult hatósági eljárásban nyilatkozzon úgy, hogy lemond a gyermekek szülői felügyeletének és nevelésének jogáról a nagyszülők javára.

A gyermekek édesanyja visszautasította az ajánlatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.