police.hu
Belföld

Tényleges életfogytiglant kapott a barátnőjét és kétéves kisfiát kivégző várpalotai gyilkos

Tényleges életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a 42 éves Berhidai férfit, aki megölte a volt barátnőjét és annak kétéves gyermekét 2018 szeptemberében. A letartóztatásban maradó férfit kötelezték a több mint 3 milliós bűnügyi költség megfizetésére is.

B. Zsolt 2018 tavaszán a munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt, aki emiatt szakított az élettársával és maga nevelte tovább a kétéves gyermekét. B. Zsolt júliusban a nőhöz költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük. Az asszony ezek után a korábbi élettárs tulajdoni hányadát megvásárolta és azt a kiskorú sértett nevére íratta.

A kisgyermekes anyuka azonban hamarosan többször panaszkodott az anyjának, hogy sokszor veszekednek, s B. Zsolt nem megfelelően bánik a gyermekkel. A nőnek elege lett a férfi viselkedéséből és a gyermekkel szembeni féltékenységéből, ezért szeptember közepén közölte vele, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt visszaköltözött a volt élettársához.

Kapcsolódó
Édesanyja vitte haza az elkövetőt a várpalotai kettős gyilkosság után
Épelméjű lehet az a negyvenéves berhidai férfi, aki kivégezte volt barátnőjét és a kétéves kisfiát.

B. Zsolt nem tudott belenyugodni ebbe, de a nő visszautasította a közeledését. A fiatal nő végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a Baglyas-szőlőhegyi házba, akkor a férfi elbúcsúzzon tőle.

A nő visszament a gyerekkel a Baglyas-szőlőhegyi házba, hogy ottmaradt dolgaikat becsomagolják és két nappal később elszállítsák. B. Zsolt másnap délután előzetes megbeszélés szerint megérkezett a házhoz, ahol a nővel beszélgetett, együtt dohányoztak, eközben sört fogyasztott. A beszélgetés során a nő ismét egyértelművé tette, hogy a szakítással kapcsolatos döntése végleges.

A nő fejfájásra panaszkodott, ami miatt a férfi a kanapén mellé térdepelt, 15 percig a halántékát masszírozta, majd hirtelen két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg a nő meg nem fulladt. Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A férfi megragadta a kicsit, bevitte a gyerekszobába, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta, majd anélkül, hogy a kést teljesen kihúzta volna, azt kismértékben visszahúzva ismét a kicsi mellkasába szúrta.

A gyerek a fokozódó vérveszteség miatt a szúrásokat követően perceken belül eszméletét vesztette, majd néhány perc múlva vérzéses shock következtében elhalálozott. A férfi igyekezett rablógyilkosságnak beállítani a dolgot, ezért betörte a bejárati ajtót, és feldúlta a szobákat, az értékesebb műszaki cikkeket pedig a melléképületben elrejtette, a helyszínről pedig elvitt 23 ezer forintot.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg az elkövető és védője elsősorban felmentésért, másodsorban pedig enyhítésért fellebbezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.