Belföld

„Ön szégyent hoz a saját hazájára” – levelet, iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András / Facebook
Fekete-Győr András / Facebook
Fekete-Győr András szerint a kormányfő teljesen eltévedt, elfelejtette, hogy Magyarország helye Nyugaton van.

Fekete-Győr András Facebook-oldalán felidézte, 2007-ben még  maga Orbán Viktor beszélt arról, hogy „az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni”, de mára ezt az eszményt elárulta.

A Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint ezt arra alapozza, hogy a kínai vasút megépítése, a Nemzetközi Beruházási Bank beengedése után most a Kínai Kommunista Párt egyetemi kampuszát akarják felépíteni.

Fekete-Győr András biztosította a miniszterelnököt, ő tökéletesen egyetért mindazzal, amit Orbán még ellenzékiként mondott 2007. október 23-án.

„A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz. Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat.

Fekete-Győr András szerint Orbán Viktor szavai ma is igazak, éppen ezért értetlenül áll a kormányfő pálfordulása előtt, nem érti, miért nem látja, amit 2007-ben még világosan látott.

Miért fordít hátat Szent István örökségének, és miért tárja szélesre Magyarország kapuját a kommunista Kína és a posztkommunista volt szovjet autokráciák gazdasági, politikai és kulturális befolyása előtt?

Szerinte Orbán Viktornak személyesen kellene:

  • megindokolnia a magyar fiataloknak, miért akarja kidobni a 12 ezer férőhelyes diákváros már elfogadott tervét a kínai Fudan egyetem kedvéért.
  • elmagyaráznia a magyar adófizetőknek, mi abban a nemzeti érdek, hogy ők fizetnek, eladósodnak a kínai befolyás növekedéséért, hiszen az 540 milliárd forintos beruházást kínai cégek valósítják meg kínai hitelből!

Fekete-Győr András szerint mostanra már csak szavakban nemzeti az Orbán-kormány, amely eddig több mint ezermilliárd forint kölcsönt vett fel Kínától a Budapest-Belgrád vasútra, most a Fudan egyetemre, két olyan beruházásra, amelyekből Magyarországnak ugyanúgy semmi haszna nem lesz, mint a minden részletében titkosított Paks II. szerződésből, vagy a Nemzetközi Beruházási Banknak nevezett orosz kémközpontból sem.

A napnál világosabb, hogy ezekkel csak a keleti maffiákkal összenőtt korrupt fideszes elit nyer, Magyarország viszont veszít.

 

Fekete-Győr szerint a miniszterelnök „teljesen eltévedt”, nemzeti szuverenitásról papol, miközben

néhány, a saját körét gazdagító üzletért térden állva csúszik-mászik a kínai Kommunista Párt, a volt KGB-s orosz elnök, vagy más ázsiai diktátorok előtt, akik a saját hazájukban leplezetlenül elcsalják a választásokat, bebörtönzik vagy megölik a politikai ellenfeleiket, és betiltják a szabad sajtót.

Ön szégyent hoz a saját hazájára azzal, hogy ezek a keleti autokraták lettek mára a legfőbb példaképei.

2007-ben éppen Ön mondta: »az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni«.

Ez nem változott, a magyarok nyugati életet, béreket, szolgáltatásokat, külkapcsolatokat akarnak és érdemelnek, amiért az elmúlt 10 évben Orbán sokat tehetett volna, de képtelen volt rá.

Az ellenzéki politikus felidézte, hogy „nálunk a legalacsonyabb az órabér, nálunk nő leginkább az egyenlőtlenség és nálunk csalják el a legtöbb uniós pénzt”, a Nyugattól a kormányfő irányt vesztett politikája miatt „távolabb vagyunk, mint korábban”.

Azért küldte az iránytűt Orbánnak, hogy ha másképp nem megy, annak segítségével találjon vissza a Magyarország által ezer éve követett útra, arra a nyugati pályára, amelyre a magyar történelem nagy alakjai (I. Szent Istvántól Deák Ferencen át Antall Józsefig) vezették.

Kapcsolódó
Political Capital: Így lett Paks 2 a hazai orosz befolyás legfontosabb eszköze
A projekt hét év távlatából is orosz geopolitikai célokat szolgál, amely tovább erősíti a Kreml befolyását a magyar kormány felett. Istrate Dominik írása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik