Belföld

Karácsony: Csapataink még harcban állnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az első csatát megnyertük, mert minden eddig nem cáfolt sajtóértesülés szerint a Fudan egyetem a Diákváros helyén valósult volna meg, amivel a kormány felrúgott volna egy megállapodást, amit a fővárosi önkormányzattal kötött, mi ebbe beleálltunk páros lábbal

– mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este, miután Fürjes Balázs korábban arról beszélt, hogy a kínai egyetem megépítése nem veszélyezteti a Diákváros beruházást.

A főpolgármester úgy fogalmazott „lesz Fudan egyetem és Diákváros is. A probléma csak az, hogy a mostani tervek szerint az egyetem a Diákváros területén van, nem szorítja ki az egészet, úgyhogy a csapataink még harcban állnak”.

Karácsony jelezte, hogy a főváros minden egyeztetésre nyitott.

A főpolgármester egyébként szintén csütörtök este egy Facebook-posztjában arról írt, hogy örül, hogy „határozott kiállásukkal sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt a ferencvárosi Diákváros ügyében”, de szerinte még nem eléggé.

A sebtében megrajzolt terven, ahova a kínai egyetemet berajzolták, az eredeti tervekben diákszállás és a Diákváros irodái szerepeltek – ezt mutatja a csatolt térkép. Vagyis a kínai egyetem igenis az eredetileg tervezett Diákváros területének egy részét foglalná el. Márpedig, ha csak egyetlen magyar fiatal kiszorul a Budapesti Diákvárosból a kínai egyetem miatt, az számomra elfogadhatatlan

– jelezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik