Belföld

Egy pszichés problémákkal küzdő hajléktalan volt a XII. kerületi erőszakoló

Pszichés problémákkal küzdő hajléktalan volt az a fiatal férfi, aki március közepén földre tepert, majd szexre kényszerített egy turistát Budapesten, a XII. kerületben. Mivel a férfi büntetett előéletű, és nagyfokú veszélyt jelent a társadalomra a betegsége miatt, és attól is tartani lehet, hogy megszökne, vagy elrejtőzne a hatóságok elől, ezért Budai Központ Bíróság három hónappal meghosszabbította az erőszakoló letartóztatását.

A gyanúsítás szerint a férfi a XII. kerületi, Csillebérc gyermekvasút parkolójából induló, kijelölt turista útvonalon támadta meg az egyedül kiránduló nőt. Hátulról átkarolta a nyakát, befogta a száját, majd levette a ruháját és erőszakoskodni kezdett vele.

A nő megpróbált védekezni és dulakodni kezdett a támadójával, a férfi azonban erősen meglökte őt, amelynek hatására a nő hanyatt esett. Ezután a férfi rátérdelt, és a nemi vágyait kielégítő szexuális cselekményre kényszerítette.

A szexuális erőszak miatt letartóztatott férfi már korábban is volt büntetve erőszakos jellegű bűncselekmény miatt. Egyszer személyi szabadság megsértése, egyszer pedig kábítószer birtoklása miatt állították bíróság elé, és jelenleg is több büntetőeljárás folyik vele szemben.

A 19 éves férfi nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, de nem is beszélt a bűncselekményről a kihallgatása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik