Belföld

Maszkban, késsel támadtak egy taxisra Budapesten

police.hu
police.hu

Késsel akartak kirabolni egy budapesti taxist. A férfi színes napszemüvegben, fekete maszkban, és fejébe húzott kapucnis felsőben hajolt be az utasra váró sofőr ablakán, majd a pénzét és a telefonját követelte.

A sofőrnek sikerült vészhívással értesíteni a taxiközpontot, mire a társaság szinte minden autója a bajban lévő kollégájuk felé vette az irányt. Ezt a rabló is észlelte, mert  felhagyott a pénzszerzéssel és elmenekült.

A zuglói nyomozók minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek, ami pár nappal később eredményre vezetett; azonosították a rablás kísérletével gyanúsítható 38 éves P. Gábort. A nyomozók április 12-én kora este akciót szerveztek az elfogásra, és gyöngyösi otthonában  rajtaütöttek a férfin. A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz szánt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is.

A rablás kísérletével meggyanúsított férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint ittas volt, olyankor pedig „rendszeresen hülyeséget csinál”. A  rendőrség megjelenéséig az egészet viccnek gondolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik