Belföld

Munka közben elvágták a gázvezetéket, mert útban volt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás  miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik egy tavaly júniusi szerelési munka közben elvágtak egy földgázvezetéket.

A 29 és 31 éves férfi az egyikük édesanyjának pápai házánál szerették volna felszerelni a bejárati kaput. Az ingatlanra annak idején előírás-szerűen a ház falára rögzített vascsövön keresztül vezették be a földgázt. Ezt azonban később a szolgáltató a gázszolgáltatást a gázmérő és a nyomásszabályozó készülék leszerelésével megszüntette, a főcsapot elzárták, a vezetékvéget pedig ledugózták.

A ház falán lévő gázcső útban volt a két férfinek a kapu felszerelésekor. Úgy gondolták, hogy mivel az ingatlanban nincs gáz, ezért a gázcsőben sincs, és azt nyugodtan levághatják.

A gázcső átvágásakor azonban a 3,0 bar nyomású földgáz áramolni kezdett, s ezért az érintett és a szomszédos ingatlant is fenyegető, robbanásveszélyes helyzet alakult ki. A két férfi nyomban abbahagyta a munkát és a segélyhívón bejelentették a gázvezeték sérülését. A szolgáltató munkatársai a történtekről értesülve azonnal a helyszínre mentek és a vezeték átvágásától számított félóra leforgása alatt megszüntették a gázszivárgást. Az ügyészség pénzbüntetést kért a két férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik