Belföld koronavírus

Operatív törzs: jövő héttől hatféle oltóanyag lesz elérhető

A jövő héttől már hatféle koronavírus elleni oltóanyag áll majd rendelkezésre a lakosságnak – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Bár Galgóczi Ágnes nem közölte, de A Johnson & Johnson egydózisú vakcinája érkezik Magyarországra. A járványügyi osztályvezető megismételte az elmúlt 24 óra koronavírus adatait, majd elmondta, a lakosság átoltottsága 26,7 százalékos, az idősek 90 százalék van beoltva. Hozzátette, már több mint négymillióan regisztráltak az oltásra.

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentése alapján beszélt a közelgő érettségi vizsgák menetrendjéről. Elmondta, hogy a 9. évfolyamtól a 12. évfolyamig csak május 10-én kezdődik meg a jelenléti oktatás, ám az óvodák és általános iskolák már április 19-én nyitnak, addig folyamatosan zajlik a pedagógusok soron kívüli oltása. Megismételte, hogy csak írásbeli érettségi lesz, ám a tavalyi szabályoktól eltérően idén az előrehozott vizsgákat megtartják. Mint mondta, azokban az esetekben, amelyekben a vizsga eredménye eléri a 12 százalékot, ám nem haladja meg a 25 százalékot szóbeli vizsgát kell szervezni. A testnevelés tantárgy esetében pedig szóbeli és gyakorlati vizsgát is kell tartani, kivéve a küzdősportok és az úszás gyakorlatokat.

Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa ezután ismertette az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseit. Közölte,

  • Maszkviselési szabályok megsértése miatt 615 intézkedés foganatosítottak.
  • 602 közterületi intézkedés zajlott: 164 figyelmeztetéssel, 285 helyszíni bírsággal, 153 szabálysértési feljelentéssel végződött.
  • A tömegközlekedést érintő szabályok megsértése miatt 13 intézkedés volt.
  • A kijárási tilalom, valamint a csoportosulási szabályok miatt 173 esetben intézkedtek.
  • A magyarországi személyforgalom szabályainak megsértése miatt 50 intézkedés volt.
  • Továbbá több mint 5800 hatásági karantént rendeltek el.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik