Belföld

Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki Simonka Györgyöt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként Simonka Györgyöt. A Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak küldött tájékoztatása szerint az országgyűlési képviselő cselekménye, két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés megállapítására alkalmas.

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az országgyűlési képviselőt, miután Polt Péter inídtánya után felfüggesztették a mentelmi jogát.  Mint ismert, Simonka és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás  és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.

Kapcsolódó
Simonka György a vesztegetésről: Nem tudom, mit érthettek félre
A fideszes politikus ennek ellenére megszavazná mentelmi joga újbóli felfüggesztését. És azt is elárulta, hogy elkapta a koronavírust.

A megalapozott gyanú lényege szerint, miután Simonka a gyanúsítotti kihallgatása előtt tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított büntetőeljárásról, ezért azt akarta elérni pénzért, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, valamint az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen kihallgatása során.

Simonka György mai gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A kormánypárti politikus megkeresésünkre azt közölte:

Semmi újdonság. Tudtuk, vártuk, és végre kérhettem, hogy a vádalkut kötött bűnelkövető személlyel szembesítsenek, és mondja a szemembe a hazug vádjait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik