Belföld

Éheztette, verte, rabszolgaként dolgoztatta áldozatait egy hétfős család Pakodon

police.bu
police.bu

Hamarosan vádat emelhet az ügyészség annak a zalai családnak a tagjaival szemben, akik rabszolgaként tartottak nehéz sorsú embereket Pakodon. Az éheztetett és embertelen körülmények közt tartott áldozataik közül egy férfi meghalt öt évvel ezelőtt.

A szörnyűségre úgy derült fény, hogy egy életveszélyes állapotban vittek be a zalaegerszegi kórházba egy legyengült nőt, akinek több bántalmazásból származó sérülést is találtak a testén. A zalai rendőrök büntetőeljárásban vizsgálták a történteket, s így jutottak el a pakodi famíliához.

Ezt követően a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem gyanúja miatt indított eljárást a család tagjaival szemben. Kiderült, hogy a gyanúsítottak korábban több férfit és nőt is fogva tartottak a pakodi házukban, őket barátság vagy szerelemi kapcsolat ígéretével csábítottak magukhoz.

police.hu

A bűncselekményeket több évre visszamenőleg derítették fel a vizsgálók hosszadalmas és aprólékos munkával, és a fogvatartottak vonatkozásában több megegyező vagy hasonló szálat is megállapítottak a beszerzett bizonyítékok alapján. Szinte minden áldozatukat megfosztották a személyi szabadságuktól. Éheztették, verték és egészen embertelen körülmények közt tartották őket.

Több esetben hitelfelvételre kényszerítették az általuk befolyásolt embereket, a pénzt elvettek tőlük, majd a saját megélhetésükre fordították. A munkahellyel rendelkező áldozataiktól elvették a fizetésüket, s ha szökni próbáltak, akkor megverték őket. Az éheztetett, embertelen körülmények között tartottak közül egy férfi öt évvel ezelőtt meghalt. Az elkövetők közül négyen jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt állnak. A zalai nyomozók lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik