Belföld

Negyven évet is kaphat a szexpartnerét másfél tucat szúrással kivégző oroszlányi gyilkos

police.hu
police.hu

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra az 55 éves férfira, aki egészen horrorisztikus módon végzett a szexpartnerével 2019 decemberében. A fellebbviteli főügyészség azt szeretné elérni, hogy az elsőfokon életfogytiglanra ítélt elkövetőt ne 25 év múlva, hanem annál csak jóval később bocsáthassák szabadon feltételesen. Mivel nem tényleges életfogytiglant kértek rá, ez maximum negyven év lehet.

Az elkövető december 30-án délután találkozott egy itallerakat előtt a nővel, akivel korábban többször is szexuális kapcsolatot létesített. A nő felhívta a vádlottat az alkalmi tartózkodási helyéül szolgáló oroszlányi lakásba, ahol az ittas férfi 17 alkalommal mellkason szúrta, majd két vágással elmetszette a nyakát.

A nő a szúrások, illetve nyakának elmetszése következtében, néhány percen belül meghalt, halálának közvetlen oka vérzéses sokk volt. A férfi tagadta a bűnösségét az egész büntetőeljárás során. Az egyik bírósági kihallgatása során pedig azt állította, hogy tagja volt a román Securitate-nak, s a leszerelése után szolgált Afganisztánban is.

A fellebbviteli főügyészség szerint a bűncselekmény brutalitása, az elkövető emberi mivoltából való kivetkőzése, és a nő kiszolgáltatott helyzete, valamint az élet elleni bűncselekmények elszaporodottsága miatt indokolt a súlyosabb büntetés kiszabása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik