Belföld

Életveszélyes állapotban van a Sárkeresztúron brutálisan összevert 16 éves fiú

police.hu
police.hu

Továbbra is életveszélyes állapotban van az a 16 éves fiú, akit gereblyenyéllel vert össze egy apa a fiaival múlt szombaton Sárkeresztúron. A Fejér Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indítványozta a támadók letartóztatását, amit a Székesfehérvári Járásbíróság el is rendelt.

A 36 éves férfi egy korábbi sérelem miatt támadt a 15, 17 és 18 éves fiával a házuk előtt elhaladó kiskorúra és az ismerőseire. A társaitól elszakadó 16 éves fiút a gyanúsítottak utolérték, majd agyba-főbe verték a náluk lévő szerszámokkal és megrugdosták.

A megvert fiú súlyos sérüléseket szenvedett, a keményburok feletti vérzés pedig életveszélyes állapotot eredményezett, amely jelenleg is fennáll.

police.hu

A bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A támadók és a sértettek közötti elmérgesedett viszony miatt tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve  további bűncselekményt követnének el a fiú családjával szemben.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal és letartóztatta a négy támadót. A bíróság döntése a két fiatalkorú vonatkozásában végleges, míg a további két gyanúsított fellebbezéssel élt a kényszerintézkedés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik