Belföld

Visszatért a tél, szélvihar miatt kiadták a riasztást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Két megye kivételével az egész országra veszélyjelzést adtak ki, mivel a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Kedden kezdetben erősen borult lesz az ég, a déli óráktól csökken a felhőzet északnyugat felől, a csapadéksáv délkelet felé helyeződik. Délelőtt főleg az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, de  napközben fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A hőmérséklet napközben 4 és 9, késő este -3 és +3 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki a heves széllökések miatt.

Két megye (Hajdú-Bihar, Békés) kivételével besárgult az ország.

 

 

Azt írták, hogy kora reggel a vonuló front miatt még több helyen lehet viharos széllökés (70 km/óra körüli). Mérhető hóréteg csak a hegyvidéki tájakon fordulhat elő, másutt maximum lepelnyi réteg képződhet (síkvidéken a latyak a legvalószínűbb).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik