Belföld

Ittas volt a féltucat autót összetörő tapolcai ámokfutó – videó

police.hu
police.hu

Őrizetbe vették a rendőrök azt az 52 éves férfit, aki öt autót is összetört húsvét hétfőn fél órán belül. A férfi két nappal korábban kezdte a nem mindennapi akcióját. Ekkor kidöntött egy villanyórát Tapolcán, a rendőrök igazoltatták, majd helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben.

A férfi hétfőn délelőtt Köveskál irányából közlekedett az autójával Gyulakeszi felé, amikor egy másik jármű előzni kezdte őt. Amint ezt észlelte, balra kormányozta a kocsiját, és áttért a másik forgalmi sávba. A két jármű összeütközött, majd az árokba sodródtak. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az intézkedés során az 52 éves sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök elvették a vezetői engedélyét, majd  büntetőfeljelentést tettek ellene.

police.hu

A tapolcai férfit nem különösebben izgatta a dolog, mert a hazatérése után még aznap délután volán mögé ült, és egy kisteherautóval elindult a 77-esen Veszprém felé. Monostorapátiig ment, közben három autónak is nekiment, majd visszafordult Tapolca felé. Útja során több közúti jelzőtáblát is kidöntött.

A városba érve ismét nekiment egy táblának, ami megrongált egy autót. Ezután egy benzinkút közelében, az ott helyszínelő rendőrök mellett felhajtott az útpadkára, és az úttestre visszatérve belerohant egy másik kocsiba. A balesetek során senki nem sérült meg. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították és őrizetbe vették. Ellene közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás elkövetése miatt indítottak eljárást a tapolcai nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik