Belföld

Öt évet kértek a mentősre és rendőrre ököllel támadó férfire

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 22 éves férfival szemben. A vádirat szerint 2018 októberében egy szabolcsi büfénél történt verekedés miatt került sor egy rendőri intézkedésre.

A helyszínre érkező járőrök igazoltatták a kocsiban ülő, ittas férfit és nyilatkoztatták a történtekkel kapcsolatban, majd a vérző sérülését észlelve értesítették a mentőszolgálatot. A férfi nem reagált a mentős kérdéseire, majd az ülésen balra dőlt, ezért a mentős közelebb hajolt hozzá, hogy ellenőrizze az életfunkcióit. Erre a férfi közölte, hogy „nem visztek innen sehová”, majd ököllel arcon ütötte a mentőst.

Ezt észlelve a rendőr, a további támadás megakadályozása érdekében, felszólította a támadót a cselekmény abbahagyására, de ekkor a férfi őt is megütötte ököllel. A rendőrök ezután testi kényszer alkalmazásával megbilincselték a férfit, aki továbbra is ellenállt, és szitkozódva fenyegette rendőröket.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy, illetve közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, továbbá 2 rendbeli könnyű testi sértés és becsületsértés miatt nyújtott be vádiratot a Fehérgyarmati Járásbíróságon.

Az ügyészség öt év börtönt kért az elkövetőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik