Belföld

Rendőrségi akció volt a 9-es és a 151-es buszok vonalán

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Lakossági jelzésekre reagálva szerdán és csütörtökön fokozottan ellenőrizte a 9-es és a 151-es buszjáratokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a BRFK szombaton a police.hu oldalon.

A kétnapos akcióban ötven ember ellen intézkedtek – írták. A rendőrök három embert elfogatóparancs alapján elfogtak, négyet testi sértés, kábítószer birtoklása, valamint lopás gyanúja miatt, egyet tulajdon elleni szabálysértés miatt előállítottak. Találtak két, gyermekvédelmi intézményből engedély nélkül távozó kiskorút is.A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 21 embert feljelentettek, 16-ra helyszíni bírságot szabtak ki, szeszes ital közterületi fogyasztása miatt egy embert feljelentettek, egyet megbírságoltak.

Túlnyomó többségben nem a buszokon, hanem az utcán volt szükség intézkedésekre – tudatták.

Közölték azt is, hogy az akcióban 28 rendőr, a BKK biztonsági szolgálatának 12, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának 8 munkatársa vett részt.

A BRFK és a BKK megállóhelyeket és környéküket rendszeresen ellenőrzi, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatók – olvasható a police.hu-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik