Belföld

Tavasznyitó örömkoncert a Margaret Islandtól (X)

A zenekar április 11-én egy élő ingyenes streamkoncerttel indítja a tavaszt, új formációban és egy vadonatúj dal bemutatásával.

Szeptember óta először találkozhat újra a közönség nagyzenekari formában a Margaret Island zenekarral, ráadásul a koncert egyúttal rendhagyó módon a felelős alkoholfogyasztásra is felhívja a figyelmet.

Szeptember végén zenéltünk utoljára nagyzenekarral élőben, igazi közönségnek, és bár nagyon bíztunk benne, hogy márciusban útnak indulhatunk, erre még sajnos várnunk kell. A közönségünk viszont nagyon hiányzik már, így nagyon várjuk, hogy legalább virtuálisan újra találkozhassunk velük”, meséli Füstös Bálint, a banda gitárosa.

A streamre új billentyűsünkkel, Bejan Norbival készülünk”, árulja el Törőcsik Kristóf basszusgitáros. “Az egyórás műsorban a régi kedvencek mellett itt debütál a ‘Ha elvesznél’ c. dalunk, amit még soha nem hallhatott tőlünk a közönség. Ez a szerzemény az elmúlt egy, igen intenzív alkotói évünkben készült, természetesen Fonyódon. A dal egyben az idei első felütése a készülő nagylemezünknek, amit terveink szerint ősszel hozunk ki”.

A koncert további különlegessége, hogy belépő helyett egy edukációs kvíz kitöltésével lehet regisztrálni az eseményre, mellyel a zenekar egyben a tudatos alkoholfogyasztás mellett teszi le a voksát. A DRINKiQ kvíz a koncert főtámogatója, a Diageo globális kezdeményezése, melynek célja, hogy a kvízkitöltők tudatosabb döntéseket hozzanak az alkohollal kapcsolatban, és eloszlassa az alkoholfogasztással kapcsolatos tévhiteket.

Sokan ugyanis nincsenek tisztában azzal, hogy vajon a borban, sörben vagy szeszesitalokban van-e több kalória, hogy jobban beütnek-e, ha keverjük őket, és hogy vajon a kávé tényleg hamarabb kijózanít-e. Most mindezeket és még sok hasznos információt megtudhatnak azok, akik kitöltik a DRINKiQ kvízt.

Sajnos Magyarország továbbra is elég rosszul áll, a túlzott alkoholfogyasztás itthon is jelentős probléma: a 15 év felettiek fejenként átlagosan több mint 11 liter tiszta szesznek megfelelő alkoholt fogyasztanak évente.” – avat be minket Lábas Viki, a Margaret Island frontembere. “Bár mi is szeretjük megünnepelni a fontos pillanatokat, és persze okot sem kell mindig találnunk a koccintáshoz, a fogyasztásban azért elég tudatosak vagyunk.”

A mértékletesség és a felelős alkoholfogyasztás ösztönzése kiemelt céljaink közt szerepel, ezen belül a DRINKiQ kampány a Diageo egyik fontos kezdeményezése. Nagyon örülünk, hogy a Margaret Islanddel közösen hívhatjuk fel az emberek figyelmét a felelős alkoholfogyasztás fontosságára, és bízunk benne, hogy a streamkoncerttel sokaknak adhatunk alkalmat egy kis otthoni feltöltődésre.” – mondta Ábrahám Gergely, a Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalatának, európai partner országok vállalati kapcsolataiért felelős vezetője.

A DRINKiQ kvíz helyes válaszain egyébként mi is meglepődtünk, azt hittük, eleget tudunk az alkoholfogyasztásról, de végül csak a kérdések kicsit több mint felére tudtunk helyesen válaszolni. Fontos, hogy okosan igyunk, ebben segít játékos formában ez a kvíz, amire, ha bárki rászán 5 percet, cserébe mi egy koncerttel várjuk!” – tette hozzá Viki.

Akik kedvet kaptak egy kis tavaszi örömzenéhez és alkohol IQ-juk csiszolásához, azok itt kaphatnak bővebb információt: margaretislandxdrinkiq.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik