Belföld

Három hét házasság után megölte a feleségét, három kisgyermek maradt árván

Súlyosabb büntetést kért a másodfokon eljáró Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 17 év fegyházra ítélt férfire, aki 2019 nyarán három hét házasság után megölte a feleségét.

K. László 2019. augusztus 8-án vette feleségül a három kisgyermeket nevelő anyukát, akikkel az édesanyjával közösen lakott ingatlanában kialakítandó önálló lakrészben kívánt együtt élni, amelyhez babaváró hitelt is igényeltek.

A férfi édesanyja azonban ellenezte a házasságkötést, és azt is, hogy a menye odaköltözzön. A férfi igyekezett megfelelni mind az édesanyja, mind pedig a felesége elvárásainak, ami pszichésen zavart állapotot eredményezett nála, és a feszült idegállapota miatt szorongásoldó hatású gyógyszert szedett.

Kapcsolódó

K. László és a nő a ház sufnijában együtt töltötték az éjszakát, majd a feleség másnap is ott maradt. A férfi csak egyszer ment át a ház első felébe, ebédelni az édesanyjához, ahová a nő kísérte el. A férfi a visszaérkezése után másfél órával felkapott egy baltát és a nőt minden különösebb előzmény nélkül, fel nem deríthető motívumtól vezérelve, többször fejbe vágta egy baltával, majd magához vette a vadászkését és háromszor mellkason szúrta. A baltaütések és a késszúrások következtében a feleség a helyszínen életét vesztette.

A kegyetlen férfi a féltékenységével magyarázta a történteket. Attól tartott, hogy a nő elfogja hagyni, ezt pedig nem akarta. A Tatabányai Törvényszék 17 év fegyházra ítélte bő egy hónappal ezelőtt a férfit.

A másodfokú ügyészség szerint a feleségét különös kegyetlenséggel megölő férfival szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása szükséges és indokolt, arra is figyelemmel, hogy három kiskorú gyermek az anyja elvesztése miatt árván maradt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik