Belföld

Navracsics szerint Lázár nyugati vakcinás mondata rosszindulatú volt

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Nem tudom értelmezni, mi az, hogy a nyugati vakcinák késlekedése miatt húszezer ember halt meg

– így reagált Navracsics Tibor volt uniós biztos a 168.hu felületén futó Keljfeljancsi című műsorban arra, hogy Lázár János szerint „a keleti vakcinák 600 ezer magyart mentettek meg, a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét”.

Lázár: A keleti vakcinák 600 ezer magyart mentettek meg, a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét  
A politikus szerint több brit halt volna meg, ha Nagy-Britannia nem lép ki az EU-ból.

Navracsics megjegyezte, hogy a keleti vakcinák is késlekedtek, így nem lehet tudni, ezek késlekedése miatt hányan vesztették életüket. Miközben tisztában vagyunk azzal, hogy hány ember menekült meg a nyugati oltóanyagok miatt, példaként pedig saját szüleit hozta, akik szintén nyugatról származó vakcinát kaptak.

Nem fogok egy ilyen hírt megvenni, hogy húszezer ember halt meg a nyugati vakcinák késlekedése miatt. Ez egy rosszindulatú beállítása a dolgoknak

– mondta Navracsics Tibor Fiala János műsorában.

A politikus gusztustalannak nevezte, hogy a baloldal tömeggyilkosnak nevezte a kormányt, pedig szerinte a korábbi katasztrófák idején – mint például a 2013-as árvíz napjaiban – kiemelkedő összefogást lehetett látni.

Arra a felvetésre, miszerint a kormánypárt is durva jelzőkkel illeti az ellenzéket, Navracsics azt mondta: szerinte azok sosem olyan kemények, mint amit a Fidesz kap. Hozzátette, szerinte nincs esély arra, hogy rendes párbeszéd legyen a két oldal között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik