Belföld

Módszeresen alázta és terrorizálta a nevelőszüleit évekig egy férfi

Rendszeresen verte és megalázta a vele közös háztartásban élő nevelőszüleit egy bakonyi férfi. A Veszprémi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított már évek óta bántalmazta ittasan a nevelőanyját, előfordult, hogy a hajánál fogva húzta a földön, vagy éppen a fejét ütötte.

Amikor nevelőapja a felesége védelmére kelt, akkor őt is elverte. A bántalmazások során súlyos sérülések nem keletkeztek, azonban a nevelőanya rendszeresen véraláfutásos sérüléseket szenvedett. Volt olyan alkalom, hogy a gyanúsított elvette nevelőanyjától a tévé távirányítóját, és azt mondta, hogy három vagy hat napig büntetésből nem nézheti és takarodjon fel a szobájába.

De előfordult olyan is az évek során, hogy nevelőanyját akarata ellenére nem engedte ki a lakásból, bezárta az ajtót, és azt mondta, hogy addig nem engedi ki, amíg bocsánatot nem kér tőle vagy meg nem alázkodik. Az utóbbi fél év során többször is azzal fenyegette a nevelőszüleit, hogy megöli őket.

Egy héttel ezelőtt a gyanúsított megjelent a nevelőszüleinél és ordítani kezdett a nevelőanyjával, megtépte a haját, majd visszament munkahelyére. Aznap estefelé hazaérve nevelőanyját a nyári konyhában ismét megverte, a fejét ököllel több alkalommal megütötte, haját tépte, térdével pedig a bordái közé térdelt, majd fojtogatni kezdte. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a nevelőapa eltolta a férfit a feleségétől. Ekkor a gyanúsított az ajtó elé állt és fél óráig nem engedte ki a nevelőszüleit a konyhából.

Két nappal később a gyanúsított otthon tartózkodott, amikor agresszív állapotba került és a szintén velük lakó élettársa, valamint egy hónapos közös gyermekük jelenlétében a ház rongálásába kezdett. Leszakította az előszobában lévő ruhásszekrény ajtaját, majd rugdosni kezdte, illetve a ház teraszán a fal szigetelését is megrongálta.

Amikor az otthon tartózkodó nevelőanyja megkérdezte, hogy miért teszi ezt, megfenyegette, hogy meg fogja ölni. Amikor a nevelőanyja által értesített rendőrök kiérkeztek a helyszínre a gyanúsított nem akart együttműködni velük, ezért csak testi kényszer alkalmazásával tudták az eljáró rendőrök előállítani. Amikor a rendőrök az élettársát is szerették volna meghallgatni a történtekről, a gyanúsított közölte a nővel, hogy semmit ne merjen mondani, mert rossz vége lesz.

Kis idővel később a rendőrök visszamentek az ingatlanba, hogy a rongálási károkat dokumentálják, eközben visszaérkezett az elkövető is a házba, ahol a rendőrök jelenlétében ordibált a nevelőanyjával, a nő bántalmazását az egyik jelen lévő rendőr akadályozta meg azzal, hogy az asszony és a gyanúsított közé lépett. Ekkor a férfi közölte, hogy a saját telkén úgy viselkedik, ahogy akar és ismét nevelőanyja felé indult, hogy bántalmazza, melyet végül a rendőrök testi kényszer alkalmazásával tudtak csak megakadályozni.

A bíróság szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint bűnismétlés és bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik