Belföld

Eltűnt a Klubrádió Médiatanács elleni keresete

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az még nem érkezett meg a Fővárosi Törvényszékre.

A Klubrádió Zrt. bírósági pert kezdeményezett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen, amiért eredménytelennek minősítette a 92,9  MHz-es frekvenciára beadott pályázatát.

A kereset csütörtökig nem érkezett meg a bíróságra. Erre úgy derült fény, hogy a Media1 szerette volna megtudni, mikor lesz a per első bírósági tárgyalása. Kiderült, a Klubrádió – szabály szerint – benyújtotta keresetét a Fővárosi Törvényszéknek címezve, az NMHH felé, amit mindig a médiahatóság továbbít a bíróságnak.

A lappal szerdán a Fővárosi Törvényszék sajtóirodáján azt közölték, hozzájuk nem érkezett meg a kereset, amelyet az NMHH viszont megkapott és a jogszabályban előírt határidőn belül továbbított is.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya csütörtökön azt közölte, az ügy iránti fokozott érdeklődésre tekintettel azonnal tájékoztatják a nyilvánosságot, ha a jogorvoslati kérelem beérkezik. Arató András, a Klubrádió elnöke (a képen jobbra) korábban a hvg.hu-nak azt mondta, nem sok reményt fűz a jogorvoslati lehetőséghez, arra, hogy visszatérjenek az éterbe, jövő tavasszal lesz esély.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik