Belföld

Érvénytelenítették a Klubrádió pályázatát

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Elkaszálta a Médiatanács a Klubrádió frekvenciapályázatát – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közleményéből. Az NMHH indoklása szerint a Klubrádió pályázata több szempontból sem felelt meg a pályázati előírásoknak, cégadatok  alapján azt írják, „megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene. A hazai és európai médiaszolgáltatási pályáztatási gyakorlat alapvető és általános elvei szerint a korlátosan rendelkezésre álló rádiós frekvencia működtetésére egy bizonytalan és törvénysértő gazdasági helyzetben lévő vállalkozás nem megfelelő”.

A Médiatanács szerint a Klubrádió műsortervét is hibásnak találta: „nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el” – írta az NMHH a műsortervről.

Mivel a Klubrádió volt az egyetlen pályázó, ezért a 92,9-es frekvencián egy darabig nem sugározhat majd senki adást. Ha csak nem dönt máshogy bíróság, mert 15 napon belül jogorvoslattal lehet élni a döntés ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik