Belföld

Huszonkilenc lőfegyvert találtak két férfinél Röszkén

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a két férfivel szemben, akik 29 lőfegyvert és tartozékait próbálták meg Magyarországra csempészni. A vádirat szerint a két férfi 2019 október 13-án, délután 4 óra körül jelentkezett belépésre a röszkei autópálya határátkelőhelyen, egy szerb honosságú gépkocsi sofőrjeként és utasaként.

A beléptetést végző pénzügyőr bejelentendő vámárura vonatkozó kérdéseire nemmel válaszoltak, de mivel mindketten idegesen viselkedtek és a gépjármű tanksapkájának ütögetését követően az ellenőrök rendellenes hangot hallottak, másodlagos vizsgálatot rendeltek el.

A vizsgálat során az autó üzemanyagtartályában 2 géppisztolyt, 27 pisztolyt, 31 tárat, 10 hangtompítót és közel 600 töltényt találtak meg és foglaltak le, vákuum csomagolásba rejtve. A lőfegyverek és tartozékaik jugoszláv, olasz, magyar, spanyol, csehszlovák gyártmányúak, de volt köztük brazil is.

Egyet kivéve valamennyi, a Magyarország területére becsempészni szándékozott lőfegyver működőképes és emberi élet kioltására alkalmas, melyek tartására nem volt engedélye a két férfinak.

A járási ügyészség társtettességben elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfiak ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik