Belföld

Édesanyja születésnapján fojtotta meg barátját a kisvárdai férfi: nem tudta miatta nézni a tévét

police.hu
police.hu

Édesanyja születésnapján végzett a barátjával az az emberöléssel gyanúsított 51 éves kisvárdai férfi, aki megfojtotta a szállásadóját vasárnap este Papon.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy a gyanúsított az anyja szülinapjáról ment haza a kora esti órákban, amikor azt látta, hogy a barátja ittas, és magában beszél. A férfi rászólt, hogy maradjon csendben, mert tévézni akar, ezen összevesztek, és a gyanúsított megfojtotta a barátját.

Később a férfi segélyhívó számon kérte a rendőrség és mentők segítségét, akik a helyszínre érve már csak a sértett halálát tudták megállapítani. A szóvivő elmondta még, hogy S. M. részleges beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Azt állította, hogy először megfogta a a barátja torkát, majd ököllel fejen ütötte, amitől az leesett a székről. Ezt azonban az orvosszakértő kizárta, és megállapította, hogy a sértett halálát fojtás okozta

– tette hozzá Szilágyi.

Az ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfi akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető bizonyítottság esetén. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtósa az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, mivel az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik