Belföld koronavírus

Koronavírus: 274 újabb áldozat, csúcson a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is

MTI / Vajda János
MTI / Vajda János

A megszokottnál jóval később, délután negyed egy előtt közzétettétek a napi statisztikát a kormányzati tájékoztató portálon. Mint kiderült, ezekben az órákban elérjük a 2 millió beoltottat, noha Orbán Viktor már hétfőn arról beszélt, hogy hétfőn meglesz a kétmillió beoltott.

4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Azt nem tudni, hogy hány tesztet végeztek, mert ezt az adatot nem frissítették.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője egyébként a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában azt mondta, „tegnap ugye csaknem 8 ezer esetet regisztráltak”. Ezzel kapcsolatban megkerestük az operatív törzset, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés: A Koronavírus Sajtóközpont válasza szerint „Galgóczi Ágnes ma kora reggeli rádió interjújában még az akkor utoljára (tehát hétfőn) közölt fertőzöttek számára utalt, amikor csaknem 8 ezer fertőzöttről beszélt”.

Elhunyt 274 beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 402 964, az aktív fertőzöttek száma 222 334 főre emelkedett. Minden eddiginél több embert, összesen 12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A kórházban ápoltak közül 1529-en vannak lélegeztetőgépen, ez is magasabb minden korábbi értéknél.

A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7 százalékot szemben a 10,6 százalékos uniós átlaggal. Noha minden nap közölni szokták az előző napi beadott oltások számát, most erről nem közöltek pontos adatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik