Belföld koronavírus

Újabb milliós pénzbírságot kapott Gődény György

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Komoly pénzbüntetéseket szabott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság a március 20-án Hősök terén megtartott jogellenes gyűlés miatt. A BRFK az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy összesen négymillió forintos közigazgatási bírságot szabtak ki három fővel szemben.

A gyűlés szervezése miatt három fővel szemben fejenként egymillió forint, közülük egy fővel szemben pedig a jogellenes gyűlés tartása miatt is egymillió forint került kiszabásra

– közölték.

Mivel Gődény György a legutóbbi tüntetésen “csak” szervezőként volt jelen, ez azt jelenti, hogy ezúttal egymilliós bírságot kapott, azaz most nem ő teheti zsebre a jogellenes tüntetések után járó szokásos dupla pénzbüntetést.

A BRFK lapunknak küldött válaszában azt írta még, hogy a gyülekezés után 98 emberrel szemben indult eljárás részvétel, 216 személlyel szemben pedig tiltott csoportosulás miatt. Huszonkét embernek kell felelnie majd azért mert nem viselt maszkot, hat embert pedig az igazolás megtagadása miatt jelentettek fel. Tizenkilenc embert pedig több szabályt is megsértett egyszerre. Ezek a szabálysértési eljárások azonban még folyamatban vannak.

Kapcsolódó
Egymilliós büntetést kapott a tüntetésért Gődény György
A vírustagadó gyógyszerészt többször is kihallgattak a tüntetés előtti napokban egy másik ügyben rémhírterjesztés miatt.

A most kiszabott bírságok azt jelentik, hogy a vírustagadó gyógyszerész már a harmadik súlyos pénzbírságot kapta egy hónap leforgása alatt. A február 28-i Hősök terén lévő tüntetés miatt szintén egymillió forintra büntették a tüntetés szervezéséért, illetve tartásáért. De hasonlóan súlyos büntetést kapott a március 15-ei alakításáért is, amikor Toroczkai László is begyűjtött egy másfél milliós pénzbírságot a Vigadó téri megmozdulás kulcsfigurái közül.

A február 28-ai, a március 15-ei és a március 20-i megmozdulás szervezése, tartása miatt kirótt bírságokat még senki nem fizette be a járvány miatti intézkedések ellen tiltakozó hangadók közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik