Belföld

Meg akartak erőszakolni egy nőt a Kálvária téren

Meg akartak erőszakolni egy nőt szombat reggel Budapesten, a Kálvária téren. A 26 éves külföld férfi lerángatta a nőt a 9-es buszról, majd leteperte a földre azért, hogy szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítse.

A járókelők közül szerencsére többen is látták, amint a férfi rámászik a nőre, és megakadályozták a további erőszakot. A BRFK szexuális erőszak miatt indított büntetőeljárást a támadóval szemben. Értesüléseink szerint a jemeni férfi beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során.

Mivel a bűncselekmény tárgyi súlya miatt csak a legszigorúbb kényszerintétkedéssel biztosítható a támadó eljárásbeli jelenléte, ezért a Fővárosi Főügyészség már indítványozta is a férfi letartóztatását. Erre várhatóan a mai bírósági meghallgatása után sor is kerül.

Frissítünk!

A Fővárosi Törvényszék később újabb részleteket közölt a bűncselekménnyel kapcsolatban. Azt írták, hogy a férfi a buszról leszállva hátulról átkarolta a nőt, kabátjának és nadrágjának cipzárját lehúzta, majd erőszakosan fogdosni kezdte. Bár a nő próbált kiszabadulni a terhelt fogásából, többször segítségért kiabált, de próbálkozása nem vezetett eredményre.

Dulakodás egy pillanatában a terhelt felemelte és a földre dobta a nőt, majd ráült és továbbra is lefogva tartotta. Ezt követően járókelők siettek a helyszínre és ők húzták le a gyanúsítottat a nőről. A jemeni férfi a bíróság előtt nem tett részletes vallomást, ismét elismerte a cselekmény elkövetését.

A jemeni férfi elmondta még, hogy a munkahelyén szeretne felmondani és hazatérni a szülőhazájába. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egyetértett a ügyészséggel és elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik