Belföld

Nem árulják el, hogy intézményi bontásban hány egészségügyi dolgozó hiányzik a rendszerből

Azt sem, hogy pontosan milyen szakterületről távoztak március elején.

Március elsején több ezer egészségügyi dolgozó tagadta meg az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződés aláírását, így távoztak az állami ellátásból. Az Országos Kórházi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a szakdolgozók 96,3 százaléka, vagyis 106 ezer munkavállaló maradt a rendszerben, de ennél többet nem árult el.

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő ezért kérdéseket intézett az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) – írja az Ugytudjuk.hu. A kérdések a következők voltak:

  • Március 1-jével országosan kórházakra lebontva hány orvos, egészségügyi dolgozó hagyta el az állami szektort?
  • A jogviszonyváltást nem elfogadó, így az állami egészségügyet elhagyó orvosok milyen szakterületeken dolgoztak a kórházakban?
  • Az eddig is betöltetlen státuszokkal és a most állami egészségügyből kikerült orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal együtt országosan hány betöltetlen álláshely van jelenleg?

Az Emmi azonban a konkrét kérdésekre nem válaszolt, válaszában a politikust az Országos Kórházi Főigazgatóság weboldalára irányította, ahol az eddig is ismert és fentebb említett adatok szerepelnek.

Kapcsolódó
boncmester
Távozó egészségügyi dolgozó: Számomra a magyarországi élet befejeződött, hiszen szeretnék a szakmában maradni
Az elmúlt napokban nagyjából ötezer dolgozó távozott az egészségügyből az új jogállási törvényben előírt szerződések miatt. Három olyan dolgozóval beszélgettünk, aki nem írta alá az új megállapodást. Van, aki hajlandó lenne visszatérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik