Belföld

Gulyás Gergely: Áprilisban mindenképpen nyitnak a teraszok

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel és Fürjes Balázzsal, Budapestért felelős államtitkárral tartott online fogadóórát, amit az atv.hu követett.

A miniszter többek között arról beszélt, hogy áprilisban már lehet ebédelni egy étterem teraszán, hozzátette azonban, hogy „a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan” a járvány miatt.

Arra a konkrét kérdésre, hogy hány hét múlva ülhetnek le egy étterem teraszára ebédelni, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta, hogy „nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen.”

Egy másik kérdésre, hogy miért rendezünk a korlátozások alatt is nemzetközi sporteseményeket, Gulyás Gergely azt válaszolta: alig rendezünk.

Ahhoz képest, hogy milyen tervek voltak, lemondtunk nagyon sok rendezvényt, amiket pedig megrendezünk azok döntően olimpiai kvalifikációs versenyek, ezek kizárólag zárt kapuk mögött rendezhetőek meg. A járványügyi protokoll rendkívül szigorú

– mondta.

A miniszter a vakcinaszállítmányokról is beszélt. Mint mondta, e téren „a kínaiak a legszorgalmasabbak”, de szerződés szerint teljesítették a szállítást az oroszok és a Pfizer is. A Moderna szállít, de bizonytalanul, az AstraZeneca pedig több százres elmaradásban van a szerződéshez képest – tette hozzá.

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy az itt beadott vakcinák kicsivel több mint a fele keleti vakcina.  Aki regisztrál, belátható időn belül az oltást is megkapja – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik