Belföld

Pénzpörgetős valutaváltókat fogtak a Nyugatinál

police.hu
police.hu

Elfogták a terézvárosi rendőrök azt a két külföldi illegális valutaváltót, akik százezrekkel károsítottak meg több embert is a Nyugati pályaudvar környékén. A BRFK üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsította meg a két bolgár férfit.

A nyomozás adatai szerint a két férfi idén februárban legalább két, márciusban pedig egy embert húzott le, összesen mintegy 800 ezer forinttal. Módszerük az volt, hogy a hivatalosnál kedvezőbb árfolyamon ajánlották euró forintra váltását az utcán megszólított embereknek.

police.hu

Egyikük először átadta a megállapodott összeget, majd visszakérte, hogy még egyszer átszámolja, mert valamennyi mégis hiányzott. A pénzköteget ekkor egy kisebb címleteket tartalmazó másik bankjegy-gurigára cserélte, majd elmenekült, mielőtt a kuncsaft felocsúdott volna. Társa eközben figyeléssel biztosította, nehogy megzavarják őket. Az is előfordult, hogy az áldozat figyelmét segített elterelni azzal, hogy a tranzakció közben rájuk kiabált.

Az 56 és 60 éves bolgár állampolgárokat március 25-én fogták el a terézvárosi rendőrök. Összesen csaknem 900 ezer forintot, több mint 3000 eurót és 1000 dollárt foglaltak le tőlük. A két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság mindenkinek azt tanácsolja, hogy csak hivatalos helyen váltson pénzt, és ne dőljön be az utcán felajánlott, kedvezőnek tűnő árfolyamnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik