Belföld

Zsákszámra lopta a baromfit egy tatárszentgyörgyi fiatal

Őrizetbe vették a dabasi rendőrök azt a 19 éves férfit, aki házról házra járva dézsmálta tavaly augusztus óta a tatárszentgyörgyi portákat. Nyolc helyszínen járt, és nem különösebben válogatott, vitte amit talált. Három alkalommal megzavarták, így zsákmány nélkül menekült.

Öt sikeres akciója során elsősorban a baromfiállományt ritkította, összesen 39 szárnyast lopott. A zsákba pakolta a kacsákat, tyúkokat kakasokat, majd  később eladta, a kapott pénzt pedig felélte.

Az egyik házba egy ismerőse ment be az ott lévő idős férfi átverésével. A nő a mellékhelyiség használatát kérte a tulajdonostól, ám inkább a hálószoba felé fordult, elvett egy pénzkazettát, amit később a párja felfeszített. A benne talált 180 ezer forintot elfelezték, az ékszerek a nőé, egy autó pótkulcsai pedig a férfié lettek.

A lopásokkal közel egymilliós kárt okozott, de a tulajdonosoknak a tönkretett kerítések javítása is pénzbe kerül. A férfi ugyanis nem bajlódott a mászással, letaposta, vagy egyszerűen kivágta azokat. Beismerte tetteit a kihallgatása során.

A Dabasi Rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik