Belföld koronavírus

Nincs kőbe vésve az április 7-i iskolai nyitás

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI
Az oktatási államtitkár azt viszont kizárta, hogy a tanév végéig maradjon a távoktatás.

Az óvodákba és az iskolákba a gyerekek a jelenlegi állás szerint a tavaszi szünet után térhetnének vissza, de a Magyar Nemzetnek Maruzsa Zoltán azt mondta, a jelenlegi járványhelyzetben

kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük.

Az államtitkár azt valószínűsíti, hogy kicsit kitolódik a távoktatás, de azt kizárta, hogy tanév végéig maradjon a digitális munkarend.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ostrom alatt áll azért, hogy könnyítsen az érettségin. Ők mindenre nyitottak, de a vizsgák forgatókönyvét az aktuális járványhelyzet határozza meg. Jelenleg normál menetrendre készülnek – tette hozzá Maruzsa Zoltán. 

Kapcsolódó
Lefújták az érettségi vizsgákat Szlovákiában
Az oktatási miniszter közölte, hogy a diákokat jegyeik átlaga alapján értékelik.

Az államtitkár elégedett a digitális oktatással, az a lehetőségekhez képest – szerinte – zökkenőmentesen működik, de azt elismerte, a járvány lecsengése után érdemes lesz „felmérni a károkat”, így a tanulók lelkiállapotát is, hiszen

a személyes foglalkozások és találkozások kiesése lelkileg mindenkit megvisel.

Nem romlott a diákok teljesítménye, a digitális oktatás inkább a nevelés terén marad el a jelenléti oktatáshoz képest, a pedagógusok a tananyag átadásában igen kreatívak. Az államtitkár a Kréta-rendszerről azt mondta, a mostani átállás első napján valóban „döcögött” , de már minden funkció helyreállt.

Kapcsolódó
Blamával indult az általános digitális oktatás első napja: összeomlott a KRÉTA
Eddig csaknem 8 milliárd forintot fordítottak a rendszer fejlesztésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik