Belföld koronavírus

Délutántól lekérdezhető, sikeres volt-e a regisztrációnk az oltásra

24.hu
24.hu

„Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal szemben” – mondta Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. Továbbra is „intenzív felszálló ágban” van a vírus, az országos tiszti főorvos kiemelte, hogy nagyon sokan halnak meg. Csütörtökön rekordszámú, 272 elhunytat jelentettek.

Müller Cecília azzal magyarázta a magas halálozási adatot, hogy már szinte 100 százalékban a brit mutáns terjed Magyarországon. Hozzátette, hogy a brit vírusmutáció nem csak ragályosabb, hanem súlyosabb tüneteket is okoz, mint a „sima” koronavírus.

A kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépre kerültek aránya is nagyobb most, mint a korábbi hullámukban, emelte ki a tiszti főorvos. „Elemi erővel” dolgoznak ezért az egészségügyben dolgozók.

Müller Cecília megismételte, hogy csak az oltás vezethet ki a járványból. Az állította, hogy a regisztrált idősek közül lassan mindenki megkapja legalább az első oltást, jelenleg a 65 évnél idősebbek 69 százaléka kapott már vakcinát. Emlékeztetőül: korábban arról volt szó, hogy minden regisztráltat beoltanak húsvétig, majd arról, hogy minden regisztrált időst beoltanak az ünnepig.

Kapcsolódó

A napokban ismét levél érkezik az országos tiszti főorvostól, amellyel szintén lehet regisztrálni. Hangsúlyozta, hogy ez csak akkor érvényes, ha pontosan van kitöltve, és alá is van írva.

Zajlik a pedagógusok oltási tervének kidolgozása is, erről többet nem árult el Müller Cecília. Azt kérte a tanároktól is, hogy regisztráljanak.

Délutántól elérhető lesz  – mintegy száz nappal a regisztráció kezdete után – egy új felület, ahol lekérdezhető lesz, hogy sikeres volt-e a regisztrációnk az oltásra

Müller Cecília azt mondta, hogy aki csak pár napja regisztrált, annak lehet, hogy az a válaszüzenet fog érkezni, hogy még nem regisztrált, mert van átfutási idő. Aki viszont már régebben, és azt a választ kapja, hogy nem érvényes a regisztrációja, az az országos tiszti főorvos szerint elrontotta a regisztrációt, ezért újra kell regisztrálnia.

Frissítünk!

Közben az oldal élesedett is. Itt tudja elérni, itt pedig részleteket is olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik