Belföld

Életveszélyesen megégett egy öngyújtóval játszó hatéves kisfiú

Pénzbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a 23 éves nőt, akinek a gondatlansága miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett a hatéves kisfia egy borsodi településen.

A nő a hatéves és a négyéves gyermekével élt a családjában. Az egyik tavaly áprilisi napon vacsorát készített, közben pedig videóhívásban beszélgetett a barátnőjével, a két gyermekét pedig magára hagyta. A hatéves kisfiú megtalálta az asztalon lévő öngyújtót, és meggyújtotta vele a szobában kiteregetett ruhákat.

Az égő ruhadarabokról a tűz átterjedt a ruházatára, ami szintén lángra kapott. Az asszony csak akkor észlelte a történteket, amikor a gyermek kiabálni kezdett. Ekkor a nő beszaladt a szobába, eloltotta a tüzet és segítséget hívott, miközben folyamatosan vízzel hűtötte kisfia megégett testét.

A gyermek a felsőtestén, a végtagjain, a nyakán és az arcán, összességében a testének csaknem 60 százalékán másod- és harmadfokú életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk, hogy a fiút többször is meg kellett műteni a szörnyűség után.

A bíróság 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a nőt életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt. Enyhítő körülmény volt, hogy a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik