Belföld

Elfogták a templomot feldúló gödöllői vandált

police.hu
police.hu
A 28 éves Cs. Róbert csaknem 2,5 millió forintos kárt okozott.

Megvan! A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon
ezzel a címmel tudatta, hogy napra pontosan egy hét alatt elfogták a férfit, aki egy gödöllői templomba tört be március 15-én, majd festéket locsolt szét, tüzet gyújtott, összetörte a berendezést. A férfi ellen a vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a gödöllői rendőrök.

Kapcsolódó

A rendőrök március 22-én jutottak el a gödöllői albérletében élő, 28 éves férfihoz. A lakásban több, a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is megtaláltak.

Cs. Róbertet a házkutatásnál meg kellett bilincselni, rátámadt a  szemlebizottság tagjaira, akiket fenyegetett, provokált. Később lehiggadt, de a bilincs, tekintettel ingadozó hangulatára, maradt. Bűnjelcímkét kapott egy pár cipő, egy kabát, egy festékes farmer, egy balta, egy sporttáska, öngyújtók, olajos flakonok, üres italos doboz.

A gyanú szerint a férfi március 15-én este otthonról két táskával ment a templomhoz, a bejárati ajtót baltával bezúzta, majd berúgta. A hátsó padokat leöntötte olajjal, meggyújtotta.

police.hu

Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, felrúgott egy állványt, fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt, felnyalábolta táskáját, majd távozott. Tettével mintegy 2,5 millió forintos kárt okozott.

Cs. Róbert kihallgatásán nem tett vallomást, indítékáról hallgatott. Viselkedése alapján vélelmezhető volt, hogy tudatmódosító szert fogyasztott, ezért kettős mintavételre küldték, őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik