Belföld

Csontozókéssel tett pontot a veszekedés végére egy hentes

Továbbra is börtönben marad az az emberölési kísérlettel vádolt szarvasi hentes, aki csontozókéssel tett pontot egy kocsmai veszekedés végére 2019 nyarán. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi letartóztatását fenntartó határozatot.

Az elkövető úgy kívánta rendezni a kocsmai nézeteltérését, hogy egy késsel ittasan gyomortájékon szúrta a pultosnő élettársát, aki rászólt, hogy fejezze be a fenyegetőzést, amiért nem szolgálták ki. A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A letartóztatás további fenntartása miatt a hentes jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ezt nem tartja alaposnak, mivel a férfi cselekménye 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ráadásul a férfi korábban is volt büntetve erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt, ezért a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll az esetében. A fellebbviteli főügyészség szerint ezért továbbra is börtönben van a helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik