Belföld

Videón, ahogy egymásnak esik a pirosnál egy buszsofőr és taxis a belvárosban

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azzal a buszvezetővel és taxissal szemben, akik 2019 decemberében balhéztak egymással Budapest belvárosában. A közlekedési konfliktusból komoly dulakodás lett. Az ügyészség mindkét sofőr ellen vádat emelt.

A Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva, a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve ezzel a sofőrtársát. Eztán mindkét sofőr tovább haladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába. Amikor a közlekedési lámpa piros jelzésre váltott, és emiatt a taxis megállt, a buszsofőr áthajtott a szembejövő forgalmi sávba, majd a taxi mellé kormányozta a buszt, mert számon akarta kérni a taxist az előbbi közlekedési manőverért.

A buszsofőr ezután megállt, kinyitotta az autóbusz ajtaját, megállt az ajtóban és számon kérte a magatartását A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Mindkét sofőr cselekménye kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt emelt vádat az ügyben A  többszörös visszaeső taxisra letöltendő szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést, a büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben pedig pénzbüntetést kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik