Belföld

Félmillió forint jár a balatonedericsi bolti rablás nyomravezetőjének

police.hu
police.hu

Félmilliós nyomravezetői díjat tűzött ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Balatonedericsen történt tavaly november 27. délelőtt tízkor történt bolti rablás ügyében.

Egy maszkos férfi egy késsel fenyegetve arra kényszerítette az alkalmazottat, hogy adja át a részére a boltban tárolt pénzt. A nő a fenyegetés hatására átadta a kasszában lévő pénzt, majd a férfi a helyszínről elmenekült. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A beszerzett információk szerint az elkövető egy 40 év körüli, 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, kreol bőrű, kerek arcú férfi volt, aki az elkövetéskor fekete színű, fehér Nike márkajelzésű kötött sapkát, fekete színű, ruha anyagú maszkot, szürke kapucnis pulóvert és sötétkék sportcipőt viselt. Különös ismertetőjele a sötét színű, vastag szemöldöke, ami középen az orrgyöknél összenőtt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a személy azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A rendőrség kéri, hogy aki a megadott személyleírás alapján felismeri a keresett férfit, vagy a bűncselekménnyel összefüggésben bármilyen érdemi információval rendelkezik, az keresse fel személyesen a Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályát vagy hívja a 06-87-412-322-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik