Belföld

Csőre töltött puskával zavarta el az erdészt egy orvvadász

Lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a  Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy orvvadásszal szemben, aki tettenérésekor az engedély nélkül tartott távcsöves, hangtompítós puskáját csőre töltötte, majd  agyonlövéssel fenyegette meg a vezető erdészt és társát, ha nem engedik szabadon távozni.

A jánoshalmai férfi orvvadászat céljából egy 22-es kaliberű puskát szerzett. A távcsöves, hangtompítós puskával tavaly szeptember 7-én kora reggel egy vadászterületnek minősülő helyi erdő szélén tartózkodott, amikor szolgálati egyenruhában megjelent a kerületi vezető erdész és tetten érte. A vadászat jogszerűsége érdekében eljáró vezető erdész számonkérte a férfin az engedély nélküli vadászatot.

Ekkor az orvvadász a nála lévő puskát egy hirtelen mozdulattal csőre töltötte és azt a vezető erdészre, valamint a mindvégig társaságában lévő bérvadász férfi irányába szegezte, miközben közölte, hogy „agyonlőlek benneteket vagy mindenki megy a maga útján vissza”. A két férfi a fenyegetésnek engedve, annak beváltásától tartva, azonnal távozott a helyszínről.

Az elkövető azért, hogy az esetleges felelősségre vonást elkerülje, a vezető erdészt közfeladatának teljesítésében fegyverrel fenyegetve akadályozta. A kiskunhalasi rendőrök lefoglalták a működőképes és emberi élet kioltására alkalmas puskát, amelynek tartásához nem volt engedélye a férfinek.

Az ügyészség lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a szabadlábon védekező férfival szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik