Belföld

Bosszúból le akarta lőni az ismerőse kutyáját, amputálás lett helyette

Ceglédi Rendőrkapitányság
Ceglédi Rendőrkapitányság

Vádat emelt a Ceglédi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki le akarta lőni egy ismerőse kutyáját, de az eb helyett annak a gazdáját találta el. Az elkövető a csemői ingatlanja padlásán még évekkel ezelőtt talált egy régi, kétcsövű sörétes vadászpuskát és hozzá öt töltényt.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy két év börtönt és három év közügyektől eltiltást kértek a férfire arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Hozzátette, a férfi részben beismerte a bűnösségét az eddigi büntetőeljárás során, ám a részletekre nem emlékezett az ittassága miatt.

A puska elkorhadt tusát maga hozta rendbe. Tavaly nyáron beszerzett mellé egy olyan teljesítményű légpuskát is, amelyről tudta, hogy már lőfegyvernek minősül. A férfi az egyik tavaly augusztusi napon megjelent a két tölténnyel megtöltött sörétes vadászpuskával egyik csemői ismerősénél. Azért érkezett oda, hogy ismerőse kutyáját lelője, mert tudta, hogy az eb elszabadult és kárt tett a környéken egy háziállatban.

A férfi már indulás előtt is fogyasztott szeszes italt, de megérkezve a kutya gazdája is megkínálta pálinkával. Beszélgetésük közben elárulta szándékát, majd a kutyát meglátva lövésre emelte a fegyvert, de annyira részeg volt. hogy alkalmatlan volt a biztonságos lőfegyverhasználatra.

A fegyver már azelőtt elsült, hogy célozhatott volna vele és a kilőtt sörétólmokkal eltalálta a kutya gazdájának jobb lábfejét, amelyet emiatt részben amputáni is kellett. A lőfegyvert a ceglédi rendőrök a helyszínen lefoglalták.

A Ceglédi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés és maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik