Belföld koronavírus

A 444 szerint soron kívül olthatják az Auchan dolgozóit, a kormányzati sajtóközpont cáfol

A lap szerint azok kapnak vakcinát, akik a kormányzati oldalon is regisztráltak.

A 444 értesülései szerint soron kívül oltathatják be magukat az Auchan Retail Magyarország munkatársai. A lap úgy tudja, hogy erre a Benkő Tibor honvédelmi miniszter által vezetett, Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoporttal való együttműködés miatt kerülhet sor. Az Auchan az oltáshoz külön kérdőíves regisztrációt biztosít, de az csak akkor érvényes, ha az illető már regisztrált a kormányzati vakcinainfós honlapon – írja a 444.

A hírportál megkereste az Auchan Retail Magyarországot, és Varga-Futó Ildikó kommunikációs igazgatótól azt a választ kapták, hogy „az oltások tervezésével, illetve az oltóanyag biztosíthatóságával kapcsolatos döntések meghozatala az Operatív Törzs hatáskörébe tartozik”, vállalatuk pedig „felelős munkáltatóként mindenben együttműködik a honvédelmi tárca illetékeseivel az érintett munkatársai oltásának az oltási tervbe történő beilleszthetősége érdekében”.

A 444 az operatív törzset is megkereste, de kérdéseikre a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz. Hétfő délelőtt azonban a koronavírus sajtóközpont lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, hogy

ilyen döntés nem született, a hír tehát valótlan

Februárban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az egyik vezető áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy kik szeretnének oltást. Az operatív törzs erre az értesülésre később úgy reagált, hogy „nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik