Belföld

Betegtársára támadt egy férfi, mert nem engedték rágyújtani

Akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki előbb betegtársát bántalmazta, majd egy autót is megrongált.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a büntetett előéletű férfi ellátásra jelentkezett egy egészségügyi intézményben, majd miután felvették az egyik fekvőbeteg osztályra, a házirend tiltása ellenére rá akart gyújtani egy cigarettára. Mivel az ápolók ezt nem engedték meg, a férfi indultba jött, és szóváltásba került az egyik betegtársával, akit többször is megütött az arcán. A könnyű sérülést elszenvedő beteg jelezte az ápolóknak a történteket, akik értesítették a rendőröket.

A férfi néhány hónappal később értesítést kapott arról, hogy közmunkaprogramban kell részt vennie. Emiatt megjelent a helyi városgazdálkodási kft. telephelyén, ahol a cégvezetőtől megtudta, hogy akkor mégsem tudják foglalkoztatni, ettől indulatos lett, és fenyegetni kezdte a cégvezetőt, aki távozásra szólította fel. Az elkövető a felszólításnak ugyan eleget tett, azonban a telephelyről kifelé menet felvett egy vasdarabot, és azt a vezető kocsijának dobta, amivel közel 60 ezres kárt okozott.

Az ügyészség felfüggesztett börtönre és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik