Belföld

Még a térség fideszes képviselője sem támogatja a Balaton partjára tervezett hatalmas társasház megépítését

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője Facebook oldalán írta meg véleményét az egykori balatonvilágosi úttörőtábor helyére tervezett vízparti épülettel kapcsolatban.

A fideszes politikus szerint a Balaton turisztikai fejlesztését mindenképpen támogatni kell, hiszen a térség gazdaságának fejlesztése, a munkahelyek teremtése, a minőségi és színvonalas szolgáltatások bővítése mindannyiunk érdeke.

Azonban a szóban forgó beruházás véleményem szerint több szempontból is túlzó és tájidegen! A Balaton parti sávjának beépítése pedig erősen kifogásolható! Ezért a beruházás megvalósítását így biztosan nem tudom támogatni

– írja.

Witzmann hivatalos levélben fordult a Somogy Megyei Kormányhivatalhoz, és aggályait a Miniszterelnökség felé is jelezte.

Egy szó mint száz: Mindent el fogok követni azért, hogy a látványterveken látható betonmonstrum ebben a formában ne épülhessen meg Balatonvilágoson!

– tette hozzá a politikus, aki azért megjegyzi, hogy sajnálattal tapasztalta, „hogy sokan politikai ügyet kívánnak kreálni a szóban forgó beruházásból”.

Kapcsolódó
Kormányhátszéllel születő társasház rontja tovább a Balaton képét
A helyi szabályozások felett átlépő óriás építése már az idén megkezdődhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik