Belföld

Rendőrnek akarta elpasszolni a lopott holmit a katalizátorokra szakosodott tolvaj

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik Budapesten és Velencén parkoló gépkocsikból lopták el a katalizátorokat. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 22 és 23 éves férfi tíz parkoló autóból vágta ki a katalizátort egy orrfűrésszel tavaly nyár óta.

Főként a főváros XI. kerületében követték el a bűncselekményeket, de emellett Velencén, a IX. kerületben, és XXII. kerületi bevásárlóközpont parkolójában álló autókból is tulajdonítottak el katalizátorokat. Az ezzel a módszerrel csaknem félmillió forint kárt okoztak összesen a sértetteknek.

A 23 éves férfi a XI. kerületben egy bringát is ellopott, amelyet álnéven akart eladni, de a “vevő” az intézkedő rendőrök egyike volt, így a férfit, majd társát is elfogták. Az ügynek van egy harmadik vádlottja is. A 20 éves nő tavaly júliusában a XI. kerületben jogosulatlanul várakozott autójával egy mozgássérült-parkolóhelyen, ezért a közterület-felügyelők kerékbilincset tettek a gépkocsira.

A nő kérésére a 22 éves férfi levágta kerékbilincset flexszel, akárcsak az utóbb ismét felszerelt szerkezetet. Mindezzel a kerületi közterület-felügyeletnek több mint 200 ezer forint kárt okoztak. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az ügyben többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budai Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség letöltendőt kért a két férfire, nőre pedig pénzbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik