Belföld

Nyolc évet kértek egy férfira, mert majdnem megölte a kertszomszédját – a vádlott azt állítja, ott sem volt

Getty Images illusztráció )
Getty Images illusztráció )

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki megpróbálta megölni a kertszomszédját 2019 májusában.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy nyolc év börtönt kértek a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Ennek az indítványnak azért lehet majd fontos lehetősége a későbbiekben, mert a vádlott tagadta a tettét az eddigi büntetőeljárás során.

Azt is tagadja, hogy ott lett volna, akkor, amikor történt az eset. Azt állította, hogy már ott voltak a mentők, amikor ő odaért

– magyarázta a szóvivő, hozzátéve, egy birtokvita miatt volt haragos a viszony az elkövető és a szomszédasszonya között.

Az ominózus napon egy ismerősével érkezett a nő a telekre, hogy gondozza a kertet. A nő bement az ingatlanon lévő faházba, míg ismerőse elkezdett füvet nyírni a telek másik felén. Az elkövető észrevette a nő érkezését és átmászott az ingatlanjaik közötti kerítésen.

Ezután kihasználva, hogy a másik személy távolabb kezdett munkálkodni, bement utána a faházba, majd két alkalommal, ököllel arcon ütötte. Ezt követően lenyomta a nőt a földre és az ott talált méteres szerszámnyéllel is két ízben nagy erővel fejbe vágta.

Ezt követően a könyökhajlatába fogta a nő nyakát, majd felállította a földről és fojtogatni kezdte. Az ennek hatására ismét a földre rogyó nőt megrugdosta, majd addig verte és fojtogatta, amíg a nő elveszítette az eszméletét. Ezt látva a férfi abbahagyta a bántalmazást és elmenekült. Az éppen eszméletére térő nőre a telek túlsó oldaláról visszatérő ismerőse talált rá.

A nő a bántalmazás következtében többszörös arccsonttörést, fején több zúzódást és bordatöréseket is elszenvedett. Kizárólag a véletlenen múlt, hogy életben maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik