Belföld koronavírus

Nem kapnak soron kívül oltást polgárőrök

Sóki Tamás / MTI
Sóki Tamás / MTI

A polgárőröket nem veszik előre a védekezésben részt vevőket egyébként előnyben részesítő oltási sorrendben, tudta meg a 24.hu.

Lapunk megkeresésére az Országos Polgárőr Szövetség közölte, a koronavírus-járvány kezdete óta több ezer polgárőr vesz részt az idős emberek ellátásában, gyógyszerek kiváltásában, orvoshoz szállításban, ebédszállításban és más szociális segítségnyújtásban, illetve a rendőrökkel közös járőrözésben. Mint írták, az elmúlt évben a polgárőrök több mint 2 millió járványügyi szolgálati órát teljesítettek, annak ellenére, hogy a 65 év feletti polgárőrök saját egészségük védelme érdekében nem vettek részt a szolgálatban.

A felsorolt okok miatt nagyon szerettük volna, ha a polgárőrök soron kívül kaphatnak oltást, de sajnos ez a mai napig nem történt meg

– írták.

Azt ugyanakkor megjegyezték, hogy a mintegy 65 ezer polgárőr közel fele a 60 év feletti korosztályba tartozik, így vélhetően a regisztrált időskorú polgárőrök nagy része már megkapta az oltás első dózisát.

A polgárőrök soron kívüli oltásával kapcsolatban feltettük kérdéseinket a Miniszterelnökségnek és az operatív törzsnek is, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik