Belföld

Félholtra verte az apját, amiért rászólt, hogy az ő kabátjában ment melózni

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség azzal az édesapával és fiával szemben, akik összeverekedtek településük presszója előtt, majd a fiú lefejelte és megrúgta apját, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Tavaly júniusban a 32 éves férfi éppen a község presszója előtt ült, amikor ittas édesapja számon kérte, miért a tőle kölcsönkért kabátban ment dolgozni. A szóváltás odáig fajult, hogy a fiú ököllel arcon ütötte apját, aki a földre esett, de felkelt és két kézzel megragadta fia nyakát.

Ezt követően dulakodni kezdtek, majd a fiú lefejelte, háromszor az arcán megütötte és egyszer meg is rúgta az apját, aki újra földre került. A fiúnak azonban ez sem volt elég, földön fekvő apját még kétszer a fején is megtaposta, majd az életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett férfit magára hagyva hazament.

Az ügyészség a fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés , míg az apával szemben garázdaság miatt emelt vádat. A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a fiút szabadságvesztés büntetésre, míg édesapját közérdekű munka büntetésre ítélje.

Mivel a fiú a vele szemben más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés tartama alatt követte el a bűncselekményt, ezért az ügyészség indítványt tett a büntetés végrehajtására is, ugyanis ha az elkövető a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtani. Így ha a bíróság őt bűnösnek találja, a férfi ráhúzhat még nyolc hónapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik