Belföld

1,3 milliárd forintot ad az állam a Club Aliga felújítására

A pályázati összegből egy multifunkcionális rendezvényhelyszínt is létrehoznak.

Közel 1,3 milliárd forint pályázati támogatást nyert az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, a Club Aliga üdülőközpont területének fejlesztéséhez – tette közzé az Appeninn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Az Appeninn közvetett tulajdonában álló PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. „turisztikai attrakció és szolgáltatás fejlesztés a Club Aligában” című pályázata a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. döntése szerint 1 299 999 998 forint támogatást nyert.

A tájékoztatás szerint a PRO-MOT Hungária Kft. a forrást is felhasználva olyan új közösségi teret létesít a Club Aliga üdülőközpont területén, amely betöltheti a település főterének funkcióját köztéri bútorok és látványelemek elhelyezésével, valamint vendéglátóipari és kereskedelmi egységek létesítésével.

A pályázati összegből a cég egy multifunkcionális rendezvényhelyszínt is létrehoz, mely a tervek szerint otthont tud adni majd szabadtéri konferenciáknak, színházi előadásoknak és szabadtéri filmvetítésnek egyaránt – írták.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 2019-ben lett az egykori pártüdülő, a Club Aliga többségi tulajdonosa, az adásvétel értéke meghaladta a 14,1 millió eurót. A cég korábban a BDPST Zrt.-n keresztül Tiborcz István, a KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alap révén pedig Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott. 2020 tavaszán azonban a Konzum részét az Appeninnben a Zinventive Vagyonkezelő Zrt., a BDPST pakettjeit pedig az Indotek Group vásárolta meg.

Korábban a témában
A pártállam Bahamája volt, mostantól Mészáros Lőrincé
A Club Aliga területén egykor Rákosi és Kádár nyaralt. Bemutatjuk, hogy lett a tehénlegelőből az elvtársak titkos kis világa, majd romhalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik