Belföld

Hagyta kiszenvedni a fájdalomtól napok óta nyüszítő kutyáját egy állatkínzó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Állatkínzás miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége azzal a büntetett előéletű 45 éves férfival szemben, aki nem gondoskodott kutyája nyílt sebének gyógykezeltetéséről, hanem a kikötött ebet napokig ellátatlanul hagyta, míg végül a kutya elpusztult.

A Barcs közeli faluban élő férfi tavaly szeptemberben vette észre, hogy vágott sérülés van a hat év körüli kutyája fülén. A férfi a sebet nem kezelte, és állatorvoshoz sem vitte az ebet, ezért az elfertőződött.

A férfi az egyre rosszabb állapotban lévő állatot kikötötte a közeli erdőben egy fához, majd megkérte egy vadász ismerősét, hogy lője le, azonban a vadász ezt nem vállalta. A férfi ennek tudatában a kutyát az erdőben sorsára hagyta, a nyüszítő ebet másnap egy falubéli oldozta el.

A kutya még aznap hazakerült, ahol a férfi több napig élelem és víz nélkül a kerítésnél hagyta kikötve, a bejelentés alapján a helyszínre érkező barcsi rendőrök már nem tudtak segíteni az állaton.

Az ügyészség 1 év 7 hónap letöltendőt és két év közügyektől eltiltást kért a kegyetlen állatkínzóra arra az estre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik